0 - oDOCIaRDh1C-Ag-mcVXgn4uIcv0Ym93_bUuuMUM4JZ4

Szolgáltatott Iroda, Azonnali Iroda Budapesten

csoport1
csoport2
csoport3

Küldés

Ezekben a városokban lehet a legdrágábban irodát bérelni

share on facebookshare on twittershare on linkedIn
2017. 10. 20.
Hong Kong-i irodaárak
Hong Kong központja és a londoni West End áll a CBRE globális listájának élén: ebben a két városrészben a legmagasabbak az irodabérleti költségek a világon. Budapest belvárosában a londoni költségek alig tizedét fizetik a bérlők - derül ki az ingatlan-tanácsadó legfrissebb kutatási adataiból.

A CBRE globális listájának első 10 helyezettjei olyan nagyvárosok, amelyek továbbra is képesek vonzani és megtartani jelentős bérlőiket.” – mondta Richard Barkham, a CBRE vezető közgazdásza. A lista a bérleti költségek alapján rangsorolja a világ nagyvárosainak városrészeit, amelybe beletartozik a bérleti díj, a helyi adók és a szolgáltatási díjak egyaránt.

Hong Kong központja és a londoni West End üzleti negyed maradt a világ legdrágább irodapiaci lokációja; Ázsia egyik pénzügyi központjában évente 3 256 dollárba kerül egy négyzetméternyi első osztályú iroda bérlése, a West Enden pedig 2 302 dollárba. Az első öt legdrágább városrész közé bekerült még a New York-i Midtown (2 183 dollár/m2/év), Hong Kong West Kowloon negyede (2 045 dollár/m2/év) és Peking központi pénzügyi negyede (1 971 dollár/m2/év).

A dél-afrikai Durbanban emelkedtek az irodabérleti költségek a legnagyobb arányban (+21,2%), Európában pedig Stockholm drágult a legjobban (+18,8%), de Palma de Mallorcán, Belfastban és Amszterdamban is jelentősen nőttek a költségek.

Iroda árak növekedése világszerte

Az amerikai kontinensen az argentin főváros, Buenos Airesben, a texasi Houston elővárosi részén és a New Yorki-i Midtown déli részében kell a bérlőknek a legnagyobb költségnövekedéssel szembenéznie.

A CBRE a világ 121 irodapiacán követi nyomon az első osztályú irodák bérleti költségeinek alakulását. A legdrágább 50 lokáció közül 2017 első negyedévének végén 21 az ázsiai és csendes-óceáni térségben, 16 az EMEA-régióban (Európa, Közel-Kelet és Afrika), 13 pedig Amerikában található.

A londoni West Enden – bár még mindig a második legdrágább lokáció a világon – azért is csökkentek az irodabérleti költségek, mert visszaesett az irodák iránti kereslet főleg a pénzügyi szolgáltató vállalatok részéről, amelyek egyre kevésbé kívánják kifizetni a Londoni prémium piacára jellemző magas bérleti költségeket. Végül a londoni City kiesett a 10 legdrágább piac közül, dacára annak, hogy 2,9 százalékkal nőttek az irodabérlési költségek London pénzügyi központjában.

 

Forrás: piacesprofit.hu, bbj.hu

 

http://www.piacesprofit.hu/kkv_cegblog/hong-kong-ban-es-londonban-legdragabb-az-irodaberles-a-vilagon/

 

https://bbj.hu/real-estate/annual-prime-office-occupancy-costs-total-usd-197-sqm-in-budapest-_135131

 

Kapcsolat

1132 Budapest, Váci út 22-24. 3. em.

share on facebookshare on twittershare on linkedIn

© SzolgáltatottIrodák.hu 2020. Minden jog fenntartva.