0 - _mLirLx_sPQkMmyqsGrgx0U5e1NlKC65VtmqYIkU9x4

Szolgáltatott Iroda, Azonnali Iroda Budapesten

csoport1
csoport2
csoport3

Küldés

Az Y-Z generáció startupos irodaházait álmodták meg a jövő innovatív szakemberei

share on facebookshare on twittershare on linkedIn
2017. 01. 05.
Y-Z generáció startupos irodaházak
Az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) által „RESTART és START UP” - Az Y-Z generáció irodái rozsdaövezetben - rehabilitáció a Déli pályaudvarnál” címmel hirdetett pályázatot. A IV. Ingatlanfejlesztés Napja alkalmából kiírt, az ingatlanpiaci és a tervezői szakmában is jól ismert pályázaton egy újrahasznosításra váró budapesti helyszín revitalizációjával, start up cégek számára alkalmas komplexumot, innovatív irodatereket kellett megálmodniuk a jelentkezőknek.

 

 

 

 

A jövő szakemberei

 

Az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) immár negyedik alkalommal rendezte meg az Ingatlanfejlesztés Napi rendezvénysorozatot. Az IFK tagjai 2013-ban hagyományteremtő szándékkal indították ezt a programot, hogy széles körben megismertessék az ingatlanfejlesztők munkáját, annak sokszínűségét, és a már elért sikereket.

„A diákokat, mint a jövő szakembereit szeretnénk bevonni a programokba, ezért szándékosan nekik írtuk ki az előző pályázatokat is” – mondta az IFK elnöke, Takács Ernő.

A Budapest Startup Center terveit kidolgozó csapat vehette át az „IFK Talentum 2016” díjat és a vele járó 500.000 forintos pénzjutalmat az IFK elnökétől, Dr. Takács Ernőtől a IV. Ingatlanfejlesztés Napja alkalmából rendezett gálavacsorán. A zsűri és az IFK tagjai szerint a nyertesek kompakt helyet formáltak, ahol a lakó-, a munka- és a rekreációs közösségi terek együtt érvényesülnek, kortárs módon, rugalmasan alakítható közösségi belső térképzést kínálnak, amely megfelelően idomulhat egy innovatív csapat igényeihez.

A pályázat kiírói arra keresték a válaszokat: hogyan lehet magas növekedési potenciállal rendelkező vállalkozásoknak munkára alkalmas tereket kialakítani egy jelenleg használaton kívüli terület városi környezetbe való környezettudatos visszakapcsolásával. A bírálati szempontok között szerepelt, hogy mind a megvalósításnak, mind a működtetésnek gazdaságilag is elfogadhatónak kell lennie.

Az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület képviselői egyaránt a Budapest Startup Center terveit tartották a legkiválóbbnak a beérkezett pályaművek közül. A zsűri tagjai egyetértettek abban, hogy a tervek látványosak, jól kidolgozottak és abszolút startupos környezetet mutatnak be. A nyertes csapat tagjai: Benkő Krisztina (Corvinus Számvitel Msc), Lehotai Bence Gábor (BME Infrastruktúra Építőmérnök Msc), Treszkai Anett (BME Építészmérnök Bsc) és Gyimesi Levente Zsombor (Szent István Egyetem Településmérnök Msc). Az IFK különdíját az Astroffice című projekt kapta (az elismeréshez 300.000 forintos jutalom járt).

 

Ingatlanfejlesztés Napja

 

A IV. Ingatlanfejlesztés Napja alkalmából megjelent az IFK által elindított, Ingatlanfejlesztés Anno című könyvsorozat következő része is Szabadság tér címmel. Az IFK 2013. november 20-án (ezen a napon volt 1849-ben a Lánchíd avatása) először rendezte meg az Ingatlanfejlesztés Napját. A Lánchíd találó szimbólum a szakmának, ugyanis az ingatlanfejlesztő egy beruházás során „híd” szerepet is betölt, hiszen valamennyi érintettet összeköti egymással.

Forrás: http://realista.hu/

Kapcsolat

1132 Budapest, Váci út 22-24. 3. em.

share on facebookshare on twittershare on linkedIn

© SzolgáltatottIrodák.hu 2020. Minden jog fenntartva.