0 - lhZ0f32MPXNjrys7yt4rn7AxAHuqv-PSMLrp7gfg6GY

Szolgáltatott Iroda, Azonnali Iroda Budapesten

csoport1
csoport2
csoport3

Küldés

7 ok, amiért a szolgáltatott iroda lehet a legjobb választás

share on facebookshare on twittershare on linkedIn
2016. 04. 28.
Ebben a cikkben bemutatjuk azt, hogy mit értünk a szolgáltatott iroda koncepció alatt, valamint röviden összefoglaljuk ennek a modern üzleti lehetőségnek az előnyeit is.

Az egyik leggyorsabban fejlődő szektor

A szolgáltatott iroda iparág az egyik leggyorsabban fejlődő szektor mind a globális szintű, mind pedig az európai ingatlanpiacon. Számos cég azért választja a szolgáltatott irodákat, hogy időt, pénzt és munkát megspórolhasson a mai állandóan változó globális piaci versenyben. A költséghatékony, és a megszokott irodákhoz képest kényelmes és rugalmas alternatívát nyújtó szolgáltatott irodák mindezekkel az előnyökkel rendelkeznek.

Mit is értünk pontosan a szolgáltatott iroda kifejezés alatt?

Azonnal költözhetőirodák

A szolgáltatott iroda – amelyet instant irodának is neveznek – olyan professzionálisan berendezett és felszerelt irodaház, amely rendelkezésre áll azonnali bérlésre. A szolgáltatott iroda esetén a szolgáltatók felelősek az iroda karbantartásáért, valamint széles körű üzleti szolgáltatásokat is nyújtanak, amely tartalmazza a recepcióst, a telefonos ügyfélszolgálatot, az adminisztrációs támogatást, a konferencia-, tárgyaló termeket és szélessávú internetkapcsolatot is biztosítanak. Olyan cégek, vállalatok számára is rendkívül ideális, amelyek gyorsan szeretnének jó minőségű irodához és szolgáltatásokhoz jutni viszonylag rövid időre.

Nincs szükséges hosszú elköteleződésre

A használat a szokásos és a szolgáltatott irodák közötti legfontosabb különbség. Egy szolgáltatott irodával kötött bérleti szerződés általában rövid időre szól, olyannyira, hogy lehet akár egyetlen hónapra is szerződni, míg a hagyományos irodák esetén kötendő hosszú távú szerződések többnyire 3-5 évesek. Nem beszélve az utóbbi esetén mindarról a hatalmas befektetésről, amelyet a tér kialakítására, bútorvásárlásra, felszerelések, dekoráció beszerzésére kell költeni. Egy Deloitte-tanulmány szerint mind a nagyvállalatok, mind pedig a kis-, és középvállalatok egyre többször használják a szolgáltatott irodatípust rövidebb ciklusú projektekhez vagy zártkörű tárgyalásokat akarnak folytatni ügyfeleikkel.

Miért válasszunk szolgáltatott irodát?

1. Költséghatékony

A szolgáltatott iroda kulcsjellemzője, hogy általa jelentős költséget spórolhatunk meg. Amennyiben a hagyományos iroda mellett rakjuk le a voksunkat a kezdő költségeink csillagászatiak lehetnek, mivel mindezeket a saját zsebünkből kell finanszírozni:

• Bútorok és felszerelések
• Felújítási, berendezési és beszerelési díjak
• Bérleti kaució, valamint egyéb járulékok

A hagyományos irodaválasztással járó pénzügyi kiadásokat is mérlegelni kell. Viszont ha a szolgáltatott iroda mellet döntünk, a rövid-távú szerződéskötéssel együtt reális díjakat fizetnünk.  Továbbá, pihenő helységek, tárgyalók, videó konferencia rendszerek is rendelkezésre állnak cégünk számára minden további befektetés nélkül. Következésképpen mindezek jelentős megtakarítást és kevesebb induló költséget eredményeznek.

2. Gyors szolgáltatások

Egy hagyományos iroda felkutatása rengeteg utánajárást és időt igényel: releváns háttéranyagokat, felméréséket kell áttanulmányoznunk, ki kell választanunk a bútorzatot, a technológiai berendezéseket is be kell szereltetnünk. Amennyiben szolgáltatott irodát szeretnénk, úgy mindezt az időt, energiát és pénzt a saját üzletünk, cégünk, vállalkozásunk fejlesztésébe invesztálhatjuk. A szolgáltatott iroda nagyszerű lehetőség egy esetleges költözési vagy irodaátrendezési időszakban is, így ekkor sem maradunk iroda nélkül.

3. Rugalmasság

A szolgáltatott vagy - egy másik gyakori szóhasználttal élve – instant irodák fontos előnye a tradicionális irodákhoz képest a rugalmasság. Az üzleti vállalkozások folyamatosan változnak, így az is változik hol és hogyan kezeljük ügyeinket, hogyan dolgozunk. A változások függvényében engedhetetlen a humánerőforrás és a költések hatékony biztosítása. A szolgáltatott irodák elérhetőek egy hónaptól egészen egy évig és általában megújítható a szerződés. Az ilyen rövid időre szóló bérleti szerződés bizonytalanabb cash flow-val rendelkező startupok vagy olyan nagyvállalatok számára is kedvező lehet, akik új piacokkal szeretnének kísérletezni. Az iroda tere és mérete ebben az esetben a bérlő igényi szerint alakítható, így akár a vállalkozás, a cég legújabb elvárásinak megfelelően csökkenthető vagy növelhető.

4. Hatékonyság

A szolgáltatott irodaközpontokban a ritkán használatos helyiségeket - mint a rakodószoba vagy spejz, konferencia-, tárgyaló termek – használati szerinti díjszabással is igénybe vehetjük. Ez a rendszer sokkal hatékonyabb a hagyományos irodáknál, mivel nem kell olyan irodai szolgáltatásokat és berendezéseket megvenni, amelyekre heti szinten mindössze néhány órára van szükségünk. Nem kell kifizetnünk a bérleti díjat, a járulékokat sem olyan helyiségekért, amelyek az idő túlnyomó részében csak kihasználatlanul állnának üresen. 

5. Professzionális vállalkozást-támogató szolgáltatások

A szolgáltatott irodákban az irodákkal együtt külön kérésre egy tucat magas színvonalú üzletei tevékenységet támogató szolgáltatás is igényelhető. A szakmailag felkészült szolgáltató személyzet biztosítani tudja mindazt az alapvető irodai szolgáltatást, amely szükséges ahhoz, hogy az olyan munkaállomások, mint például a recepció, az informatikai szolgáltatás, a titkárság, a takarítás vagy biztonsági szolgálat jól működjenek. A teljesen felszerelt és széles körű szakmai hátteret nyújtó szolgáltatott irodák lehetővé teszik a bérlőik számára, hogy csak a legfontosabbra, vagyis vállalkozásuk vezetésére koncentrálhassanak.

6. Kevesebb kockázat

A szolgáltatott irodák esetében jóval kisebb a kockázati szint, mint a konvencionálisabb irodáknál. Az üzemeltetési kockázatok is lecsökkennek, mivel az iroda szolgáltatója felelős az informatikai és telekommunikációs rendszerekkel felszerelt irodáért, a napi rendszerességgel biztosított adminisztrációs segédletért és az egyéb szolgáltatásokért is. Ez pedig óriási többletet jelenthet a cégek számára.

serviced office space7. Exkluzív üzleti lokáció

A megfelelő imidzs a siker egyik döntő része. Mostanáig a tekintélyes üzleti székhelyek, épületek kizárólag a legbefolyásosabb cégek számára voltak fenntartva. Jó hír, hogy ma már az egyéni vállalkozóktól és kisvállalkozásoktól kezdve a multinacionális nagyvállalatokig szinte bárkinek ugyanolyan nívós helyszínen lehet az irodája, mint a legnagyobb versenytársaknak. Ha ilyen felkapott üzleti lokációban bérelünk egy szolgáltatott irodát, biztosak lehetünk abban, hogy megfizethető árú, ugyanakkor kiváló minőségű és magas elvárásoknak megfelelően berendezett exkluzív irodánk a cég pozícionálását is kedvezően befolyásolja. Az üzleti ágazatunkat reprezentáló hely szélesebb körű kapcsolatteremtési lehetőségeket nyújthat, amennyiben szeretnénk más cégekkel kapcsolatot kezdeményezni, együttműködni.

Már Budapestre is megérkeztek a szolgáltatott irodák!

A szolgáltatott irodáról eddig az élt a közfelfogásban, hogy csak nagyobb nyugat-európai vagy amerikai nagyvárosok üzleti negyedeiben találhatóak meg. De ma már Magyarországon, Budapesten is vannak szolgáltatott irodák. A különleges londoni vagy New York-i irodaházaktól messze Budapesten is lehet élni ezzel a nagyszerű lehetőséggel.  Mindent egybevetve a szolgáltatott irodáknak az előnyei messze felülmúlják a hagyományos irodákéit. A témában érdeklődőnek ajánljuk még ezt az infografikát is.

 

(Forrás: https://www.entrepreneur.com/article/249805)

Kapcsolat

1132 Budapest, Váci út 22-24. 3. em.

share on facebookshare on twittershare on linkedIn

© SzolgáltatottIrodák.hu 2020. Minden jog fenntartva.